A hagyományteremtő céllal meghirdetett rendezvény középpontjában a sétáló kóstoló mellett az ismeretszerzés áll, külön fókuszálva a jövő borfogyasztóira, a prémium borok szerelmeseire és a WSET oktatási rendszere iránt érdeklődő közönségre – közölték az MTI-vel a szervezők.
A legmélyebb ismeretekre vágyók elismert nemzetközi szakemberek mesterkurzusain bővíthetik tudásukat.
Essi Avellan Master of Wine (nemzetközi borszakértő) Champagne-t mutatja be hét magnum tételen keresztül, Steven Spurrier tíz legendás bortermelő család pincéjéből válogat, Natasha Hughes vezetésével pedig a résztvevők egy Master of Wine vizsga borait kóstolhatják.
Február 1-jén ünneplik a furmint világnapját: Ripka Gergely borszakíró mesterkurzusán magyar és nemzetközi furmintokat mutat be, a szőlőfajta rajongói pedig
a Furmint különteremben több mint nyolcvan tételt kóstolhatnak meg.
A Borkollégium számos ingyenes előadással készül, ezek a 3-3 borra épülő kóstolók felváltva egy-egy hazai vagy nemzetközi fajtát, illetve borvidéket állítanak a fókuszba. A rövid, fesztelen előadások betekintést nyújtanak a nemzetközi borismereti képzést adó WSET oktatási rendszerbe is.
A Winelovers Grand során a párlatok kedvelőit ingyenes előadások mellett a prémium párlatok standja várja majd – közölték a szervezők.