Ha ropogtatnivalóra vágyunk, vagy ha megéheznénk két étkezés között.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegyük a mogyorót egy sütőtálcára, és pirítsuk meg 170 fokon. Ez körülbelül 10-15 perc.
Tekerjük be egy konyharuhába, azután kezdjük el összedörzsölni, hogy eltávolítsuk róla a laza, bőrös réteget.
Aprítsuk durvára egy aprítógépben, a felét tegyük félre, a felét őröljük lisztállagúvá.
A liszteshez keverjük hozzá a porcukrot.
Verjük fel a tojásfehérjét a sóval, majd adjuk hozzá a cukrot.
Forgassuk bele a mogyorós-cukros keverékbe és dolgozzuk össze.
Végül keverjük hozzá a durvára hagyott mogyorót is.
Hagyjuk pihenni a keveréket 5 percig, azután egy kanál segítségével adagoljuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük 130 fokon 45 percig.