Hozzávalók a leveshez:
Hozzávalók a gombócokhoz:
Elkészítés:
Mossuk meg, majd aprítsuk fel a zöldségeket.
Pirítsuk meg egy kis zsíron körülbelül 3-4 percig.
Ezután öntsük rá a vizet és fűszerezzük vegetával ízlés szerint.
Amíg a leves készül, megcsinálhatjuk a gombócokat.
Törjük át a májkrémet egy villával egy edényben. Egy másikban verjük fel a tojást és öntsük hozzá.
Keverjünk hozzá 1-2 evőkanál apróra vágott friss petrezselymet, sót és borsot ízlés szerint.
Dolgozzuk jól össze, majd adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy összeálljon a massza, de ne legyen túl száraz.
Vizes kézzel készítsünk gombócokat és tegyük őket a forró levesbe, ha a zöldségek megpuhultak.
Körülbelül 10 perc alatt a gombócok is megfőnek és már tálalhatjuk is.