Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegyük fel a krumplit főni sós vízben 1 órára.
Egy serpenyőben pirítsuk meg az olajon a zsemlemorzsát.
Ha a burgonya nagyjából megpuhul, akkor vegyük le a tűzről és öblítsük át hideg vízzel.
Pucoljuk meg és alaposan törjük össze.
Adjuk hozzá a lisztet, a tojást, a sót és a cukrot. Dolgozzuk össze gyúrható tésztává.
Nyújtsuk ki a tésztát és szaggassunk belőle 8 centiméteres köröket.
Tegyünk a kör közepére lekvárt, az ujjunkkal vagy egy ecsettel vizezzük be a kör szélét.
Hajtsuk félbe a derelyét, így kapva töltött félköröket. Jól nyomkodjuk be a tészta széleit, azután főzzük ki sós vízben a derelyéket.
Forgassuk meg a pirított zsemlemorzsában és cukorral megszórva tálalhatjuk.