Hozzávalók a raviolihoz:
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a mártáshoz:
A tálaláshoz:
Elkészítés:
A durumlisztet keverjük össze a sóval és olívaolajjal, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy kemény, gyúrható tésztát kapjunk.
Gyúrjuk össze és tegyük félre pihenni.
A töltelék elkészítéséhez pirítsuk meg az összetört fokhagymát az olajon, aztán adjuk hozzá a lemosott, lecsepegtetett sepnótot is.
Ha a spenót összeesik, vegyük le a tűzről.
Aprítsuk fel az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot, utána keverjük össze a spenóttal. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.
Nyújtsuk vékonyra a tisztát lisztezett felületen, majd pogácsaszaggatóval vágjunk belőle korongokat.
A korongok felére tegyünk diónyi tölteléket úgy, hogy a széle ne legyen töltelékes.
Ujjal vizezzük be a tészta peremét, fedjük be a másik tésztakoronggal, majd a levegőt kiszorítva nyomkodjuk le és vágjuk körbe derelyevágóval.
Forraljunk sós vizet, és főzzük ki a raviolikat 2-3 perc alatt.
A mártás elkészítéséhez az olajon pirítsuk meg a fokhagymát, öntsük fel a borral és forraljuk fel.
Adjuk hozzá a rizstejszínt és a sörélesztőpelyhet.
Főzzük krémes mártássá, sózzuk és borsozzuk.
Vegyük le a tűzről és tegyük bele a kifőtt raviolikat. Forgassuk át, szedjük ki egy tányérra, tálaljuk rukkolával és frissen őrölt borssal megszórva.