Isteni vegán ravioli tökéletes fokhagymás mártással

Vágólapra másolva!
A 2020-as Golden Globe- és Oscar-gálán már tarolt a vegán menü, úgyhogy most a mi konyhánkon a sor! A növényi alapú táplálkozás egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Kezdünk rájönni, hogy bizony hús nélkül is lehet ínycsiklandó ételeket készíteni. Próbáljuk ki a következő receptet!
Vágólapra másolva!
Aszalt paradicsomos, spenótos vegán ravioli a Konyhakiállítástól (február 28. – március 1.) Forrás: Konyhakiállítás

Aszalt paradicsomos, spenótos vegán ravioli

Hozzávalók a raviolihoz:

  • 10 dkg durumliszt
  • hideg víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 20 dkg bébispenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 1 szál friss bazsalikom
  • só, bors

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl rizstejszín
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely

A tálaláshoz:

  • 1 nagy marék rukkola
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés:

A durumlisztet keverjük össze a sóval és olívaolajjal, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy kemény, gyúrható tésztát kapjunk.
Gyúrjuk össze és tegyük félre pihenni.

A töltelék elkészítéséhez pirítsuk meg az összetört fokhagymát az olajon, aztán adjuk hozzá a lemosott, lecsepegtetett sepnótot is.
Ha a spenót összeesik, vegyük le a tűzről.
Aprítsuk fel az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot, utána keverjük össze a spenóttal. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.

Nyújtsuk vékonyra a tisztát lisztezett felületen, majd pogácsaszaggatóval vágjunk belőle korongokat.
A korongok felére tegyünk diónyi tölteléket úgy, hogy a széle ne legyen töltelékes.
Ujjal vizezzük be a tészta peremét, fedjük be a másik tésztakoronggal, majd a levegőt kiszorítva nyomkodjuk le és vágjuk körbe derelyevágóval.
Forraljunk sós vizet, és főzzük ki a raviolikat 2-3 perc alatt.

A mártás elkészítéséhez az olajon pirítsuk meg a fokhagymát, öntsük fel a borral és forraljuk fel.
Adjuk hozzá a rizstejszínt és a sörélesztőpelyhet.
Főzzük krémes mártássá, sózzuk és borsozzuk.
Vegyük le a tűzről és tegyük bele a kifőtt raviolikat. Forgassuk át, szedjük ki egy tányérra, tálaljuk rukkolával és frissen őrölt borssal megszórva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!