1. A cukkinit könnyen vékony csíkokra vághatjuk, fogyaszthatjuk tésztaként. Pirítsuk meg egy kis olívaolajon és fogyasszuk a kedvenc szószunkkal.
Készíthetünk belőle lasagne típusú egytálételt is.
2. Kaparjuk ki a spárgatök magját, kenjük meg egy kis olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd süssük 35-45 percig. Egy villával kaparjuk át a belsejét, így kapunk spagettiszerű „tésztát".
3. Csíkokra vághatjuk és megpiríthatjuk a káposztát, tálalhatjuk bármilyen szósszal vagy mártással, esetleg köretnek.
4. Készíthetünk lasagnét vagy más rakott tésztaételt padlizsán felhasználásával. Sőt, vékonyra vágva, kis olajon megpirítva feltálalhatjuk a hús mellé is.
5. Ugyanúgy készíthetünk „tésztát" répából is.
Próbáljuk ki a következő receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon.
Vágjuk le a sárgarépák két végét, jól mossuk meg és vágjunk belőle hámozó segítségével vékony szalagokat.
Tegyük a serpenyőbe és pirítsuk 5 percig.
Öntsük hozzá a borsót és pirítsuk, amíg megpuhul.
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Azonnal tálalhatjuk.