Az ananász a benne lévő tiamin miatt kiváló energiaforrás. Ez a B-vitamin felelős az ételek energiává alakításáért. A bromelain enzim, amely szintén megtalálható benne,
gyulladásgátló és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal bír.
Az ananász kiválóan passzol a gyömbérhez. Akár gyümölcslevet, akár turmixot készítünk, mindenképp kombináljuk őket. A gyömbérnek antibakteriális tulajdonságai is vannak, erősítheti az immunrendszert.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hámozzuk meg az ananászt, kockázzuk fel, tegyük a vízzel és a gyömbérrel együtt egy turmixgépbe.
Dolgozzuk jól össze, majd szűrjük le egy kislyukú szűrőn át.
Az így kapott levet már tálalhatjuk is.
A bogyós gyümölcsök kiváló vitamin- és tápanyagforrások. Az eper például C-vitaminban gazdag, a fekete áfonya pedig antioxidánsok kiváló forrása. A két bogyó kombinálása a legjobb, amit tehetünk.
Fokozhatjuk a gyümölcslé hatékonyságát paradicsommal és sárgarépával is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk meg az alapanyagokat, azután tegyük egy turmixgépbe.
Dolgozzuk jól össze, szűrjük le és már fogyaszthatjuk is.
A gránátalma az egyik legegészségesebb gyümölcs. Tele van C- és K-vitaminnal, foláttal és káliummal. Ezenkívül gazdag antioxidánsokban is, amelyek erősíthetik az immunrendszerünket.
A belőle készült gyümölcslé frissítő és tápláló energiaforrás.
A gyümölcslevek könnyen beépíthetők az étrendbe. Bátran kísérletezzünk a különböző gyümölcsökkel és zöldségekkel, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő kombinációt.