Puha és édes gofri - recept

gofrifeltét
Szeletelt körtével és juharsziruppal is isteni
Vágólapra másolva!
A gofri csokipudinggal és tejszínhabbal a legjobb! Nem. Inkább eperöntettel, eperdarabokkal és tejszínhabbal. Vagy inkább mogyorókrémmel! Ha gofriról van szó, egyszerűen nem tudunk dönteni. Mindenhogy isteni, és ó, mennyi feltétet nem próbáltunk még! De ami késik, nem múlik.Kattintson a képre a tippekért!
Vágólapra másolva!
Érdekességek a gofriról a világnap alkalmából
Karácsonyváró reggeli: tej- és gluténmentes gofri
gofri
gofri
gofri
gofrifeltét
gofrifeltét
gofrifeltét
gofrifeltét
gofrifeltét
baconos gofri

Gofri

A feltétekért kattintson a képre, galéria nyílik!

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db nagyobb tojás
  • 2 evőkanál vaj, lágyítva
  • 200 ml langyos tej

Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban.
Verjük fel a tojás, a tej és a vaj keverékét egy másik tálban.
A nedves összetevőkhöz folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a szárazakat.
Akkor jó a tészta, ha sűrű, de folyós.
Melegítsük fel és kenjük ki olajjal a gofrisütőt.
Szedőkanalanként merjük bele a tésztát és süssük ki a gofrikat.
Ízesítsük ízlés szerint vagy a galériában szereplő ötletek alapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!