A frankfurti leves az egyik leggazdagabb levesünk – mind ízben, mind hozzávalókban. Önmagában elég egy ebéd során, hogy jóllakjunk. Készítsünk belőle nagyobb adagot, hogy a maradékot lefagyaszthassuk későbbre.
Ahhoz, hogy az immunrendszerünk megfelelően működhessen, szükséges a helyes táplálkozás. A vitaminok és az ásványi anyagok bevitele alap, még akkor is, ha nem szeretjük a zöldségeket és gyümölcsöket sem szívesen eszünk.
A reggeli mellé azonban nemcsak almát ropogtathatunk, hanem egészséges, tápanyagban gazdag italokat is elkortyolhatunk. Gondolta volna, hogy a narancs és az uborka ilyen jól megfér egymás mellett? A narancs tele van C-vitaminnal és béta-karotinnal, ami kiváló immunerősítővé teszi.
Ebből a receptből puha kenyér készíthető mindössze egy óra alatt, élesztő nélkül. Használjuk bátran akár hetente többször is, ha nem akarunk kimozdulni otthonról. Nagyon egyszerű a készítése, kezdő szakácsok is bátran megpróbálkozhatnak vele.
A kenyér nélkülözhetetlen élelmiszer, ám nem rendelkezik túl hosszú szavatossági idővel. Persze akár süthetünk is otthon, ha nem akarunk boltba menni, ám minden egyes nap nem biztos, hogy lesz rá időnk. Még jó, hogy van egy másik megoldás is: a kenyér lefagyasztása.
A szeletelt kenyérrel nagyon egyszerű dolgunk van, hiszen bontatlanul be is tehetjük a fagyasztóba. Három-hat hónapig bármikor felhasználhatjuk. Kiolvasztásnál egyszerűen csak tegyük be a mikróba a szeleteket 15-30 másodpercre, és már fogyaszthatjuk is.
A vírus okozta szorongás leküzdéséért sokat tehetünk alapanyagaink megválasztásával. Összegyűjtöttünk kilenc élelmiszert, amelyek segíthetnek leküzdeni a stresszt.
A tészta fogyócikk. Bár több csomagot is vettünk belőle, hamar kifogyhat a készletünk. Gyakran már csak akkor szembesülünk egy alapanyag hiányával, amikor épp szükségünk lenne rá.
Ám nem mindig van lehetőségünk boltba rohanni sem, főleg most, amikor a vásárlások időintervalluma is korlátozva van. Az ebédnek azonban el kell készülnie. Mit lehet tenni? Készítsünk saját tésztát!
Francia sztárséfek tévéműsorban és a közösségi hálón mutatják meg, hogy főznek egyszerűen, olcsón az otthoni konyhájukban, hogy segítsenek a nézőknek és követőiknek.
Az életünk fenekestül felfordult, a jól bevált szokásinkat át kellett formálni, újra kellett gondolni. Így van ez a sütéssel és a főzéssel is: gyakran ütközünk nehézségekbe, ha otthon elfogyott egy alapanyag, vagy éppen a boltban szembesülünk az üres polcok látványával. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem süthetünk valami finomat a gyerekeknek, a családnak vagy magunknak.
Készítettünk már hagyományos kenyeret, zsemlét és vajas kiflit is. Most utazzunk gondolatban egy kicsit messzebbre, és süssünk olasz ciabatta kenyeret tejtermék és tojás felhasználása nélkül.
Jamie Oliver kenyérreceptjéért lapozzon tovább!