Somogyi-Kovács Anita azt is mondta: az előrecsomagolt termékeket – mint például a joghurtot, tejfölt – hazatérés után érdemes áttörölni és rövid ideig kint hagyni az asztalon.
Más termékeknél – például húsoknál – fontos az alapos átfőzés, átsütés. A zöldségeket alaposan meg kell mosni, illetve meghámozni.
Mindemellett – még bevásárlás előtt – fontos otthon rendet tenni, alaposan fertőtleníteni a felületeket. Főzés előtt nagyon alaposan kezet kell mosni, a konyharuha legyen tiszta – sorolta a tanácsokat.
A mosogatószivacsban könnyen megtapadnak a baktériumok, ezért azt is ajánlott gyakrabban fertőtleníteni.
Somogyi-Kovács Anita arra is felhívta a figyelmet: nagy a veszélye annak, hogy ilyenkor unalmukban többet nassolnak az emberek. Ennek kapcsán megjegyezte, csoki helyett ajánlott például sárgarépát fogyasztani.