A borsófőzelék friss, zsenge borsóval a legfinomabb. Ám mivel erre még várnunk kell egy kicsit, most a tavaly a fagyasztóba tett borsót fogjuk használni.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először kockázzuk fel a hagymát, aztán pirítsuk meg egy kis olajon.
Öntsük hozzá a fokhagymát és a borsót, sózzuk és borsozzuk.
Töltsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Keverjük bele a cukrot és főzzük az egészet puhára. Ez körülbelül 20-25 perc.
Amint letelt az idő, adjuk hozzá a tejet, és keverjük néhány percig.
Közben egy kis olajon pirítsuk meg a lisztet, aztán merjünk hozzá a borsófőzelék levéből néhány kanállal.
Keverjük simára a rántást, majd öntsük a fazékba.
Forraljuk fel, közben keverjük folyamatosan, amíg besűrűsödik és már kész is a zöldborsófőzelék.
Tálalhatjuk friss petrezselyemmel megszórva, pörkölttel, fasírttal, sült virslivel vagy tükörtojással.