Habcsók húsvétra két összetevőből, tojás nélkül
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/KpXju6pPvkXm7Y6dQbu8FqMNi71bKikamlvnaeGnB5I/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y4NWMwMDQyMTJjYzRiZjhiM2JkMGJjYmU0ODVlYmI4.webp)
A habcsók garantáltan elfogy
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Ha konzerv csicseriborsó van otthon, akkor öntsük le róla a folyadék egy részét. Mindössze 50 millilitert tartsunk meg.
Ha száraz, akkor érdemes előfőzni.
Kezdjük el összedolgozni a csicseriborsót és 50 milliliter levet egy konyhai robotgéppel.
Lassan adjuk hozzá a porcukrot, aztán kapcsoljunk magasabb sebességre.
Addig keverjük a habverővel, amíg krémes habot kapunk. Ez körülbelül 5 perc.
Töltsük az egészet egy habnyomó zsákba és nyomjuk a habcsókokat sütőpapírral kibélelt tepsire.
Süssük két órán keresztül.
Tálaljuk gyümölcsökkel, joghurttal vagy fagylalttal.