Habcsók húsvétra két összetevőből, tojás nélkül

A habcsók garantáltan elfogy
Vágólapra másolva!
Könnyű desszertet keres, amelyet az utolsó pillanatban is elkészíthet? Ám nem akar semmilyen fontosabb alapanyagot, mint a tej és a tojás, felhasználni? Arról nem beszélve, hogy a boltok sincsenek nyitva? Próbálja ki ezt a receptet! Ehhez a könnyű habcsókhoz csak két hozzávalóra van szüksége, mint általában, ám ezúttal az egyik nem a tojás.
Vágólapra másolva!
A habcsók garantáltan elfogy Forrás: Origo

Habcsók másképp

Hozzávalók:

  • 400 g csicseriborsó
  • 75 g porcukor

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Ha konzerv csicseriborsó van otthon, akkor öntsük le róla a folyadék egy részét. Mindössze 50 millilitert tartsunk meg.
Ha száraz, akkor érdemes előfőzni.
Kezdjük el összedolgozni a csicseriborsót és 50 milliliter levet egy konyhai robotgéppel.
Lassan adjuk hozzá a porcukrot, aztán kapcsoljunk magasabb sebességre.
Addig keverjük a habverővel, amíg krémes habot kapunk. Ez körülbelül 5 perc.
Töltsük az egészet egy habnyomó zsákba és nyomjuk a habcsókokat sütőpapírral kibélelt tepsire.
Süssük két órán keresztül.
Tálaljuk gyümölcsökkel, joghurttal vagy fagylalttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!