Így készítsünk pizzát otthon lépésről lépésre

pizza
Vágólapra másolva!
A pizzakészítés nem rakétatudomány, tulajdonképpen sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. A jó pizza a jó tésztánál kezdődik. Ez az alap. Ezen múlik minden. Szóval tulajdonképpen csak a legjobb pizzatészta receptjét kell megtalálnunk ahhoz, hogy éttermi minőségű pizza kerülhessen az asztalra.
Vágólapra másolva!
Pizza. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Pizza házilag

Hozzávalók:

  • 8,5 g száraz élesztő
  • 118 ml meleg víz
  • 150 g liszt
  • 1 teáskanál olaj
  • egy csipet só
  • egy csipet cukor

Elkészítés:
1. Oldjuk fel a cukrot a meleg vízben és szórjuk bele az élesztőt. Tegyük félre 10 percre.
2. Keverjük össze a liszt felét a sóval, az olajjal és az élesztővel.
3. Keverjük hozzá a maradék lisztet, amíg könnyen kezelhető, gyúrható tésztát kapunk.
4. Tegyük a tésztát lisztezett felületre és gyúrjuk tíz percig.
5. Tegyük egy olajjal kikent tálba, fedjük le nedves konyharuhával és hagyjuk pihenni minimum 2, maximum 48 órán át.
6. Vegyük ki a tésztát a tálból, nyújtsuk ki köralakúra, tegyük rá a feltéteket ízlés szerint és süssük 15-20 percig.
7. Amint letelt az idő, már kész is a finom, házi pizza gazdag feltétekkel.

Melyek a legjobb pizzafeltétek?

  • Az articsóka a burgonyához hasonló textúrájú, kissé diós, édes ízű.
  • Bár megdöbbentő lehet a spenót a pizzán, valójában a paradicsomos és a besameles alappal is nagyon jól működik.
  • A csirkés pizza is jó választás, na de a barbecue szósszal készült csirkés pizza új kapukat nyit meg.
  • A fekete olajbogyó a pizzán fantasztikus! Ez a sós, földes aroma összeolvad a mártással és a sajttal, így alkot a tökéletes ízharmóniát.
  • A kolbászos pizza egy igazi klasszikus és az egyik kedvencünk.
  • A bacon imád a pizza tetejére kerülni, mi pedig a bacont imádjuk.
  • A sült paradicsom is finom a pizzán, na de a szárított paradicsom még ennél is jobb ízű! Mozzarella sajttal a legjobb!
  • A kukoricás és az ananászos pizza pont annyira hagyományos, mint a baconos. Régi, de nagy kedvencünk.
  • Nemcsak articsóka és spenót, hanem brokkoli is kerülhet a pizzára.
  • Babos pizza! Zseniális! Főleg tojással.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!