A pizzakészítés nem rakétatudomány, tulajdonképpen sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. A jó pizza a jó tésztánál kezdődik. Ez az alap. Ezen múlik minden. Szóval tulajdonképpen csak a legjobb pizzatészta receptjét kell megtalálnunk ahhoz, hogy éttermi minőségű pizza kerülhessen az asztalra.
Elkészítés: 1. Oldjuk fel a cukrot a meleg vízben és szórjuk bele az élesztőt. Tegyük félre 10 percre. 2. Keverjük össze a liszt felét a sóval, az olajjal és az élesztővel. 3. Keverjük hozzá a maradék lisztet, amíg könnyen kezelhető, gyúrható tésztát kapunk. 4. Tegyük a tésztát lisztezett felületre és gyúrjuk tíz percig. 5. Tegyük egy olajjal kikent tálba, fedjük le nedves konyharuhával és hagyjuk pihenni minimum 2, maximum 48 órán át. 6. Vegyük ki a tésztát a tálból, nyújtsuk ki köralakúra, tegyük rá a feltéteket ízlés szerint és süssük 15-20 percig. 7. Amint letelt az idő, már kész is a finom, házi pizza gazdag feltétekkel.
Melyek a legjobb pizzafeltétek?
Az articsóka a burgonyához hasonló textúrájú, kissé diós, édes ízű.
Bár megdöbbentő lehet a spenót a pizzán, valójában a paradicsomos és a besameles alappal is nagyon jól működik.
A csirkés pizza is jó választás, na de a barbecue szósszal készült csirkés pizza új kapukat nyit meg.
A fekete olajbogyó a pizzán fantasztikus! Ez a sós, földes aroma összeolvad a mártással és a sajttal, így alkot a tökéletes ízharmóniát.
A kolbászos pizza egy igazi klasszikus és az egyik kedvencünk.
A bacon imád a pizza tetejére kerülni, mi pedig a bacont imádjuk.
A sült paradicsom is finom a pizzán, na de a szárított paradicsom még ennél is jobb ízű! Mozzarella sajttal a legjobb!
A kukoricás és az ananászos pizza pont annyira hagyományos, mint a baconos. Régi, de nagy kedvencünk.
Nemcsak articsóka és spenót, hanem brokkoli is kerülhet a pizzára.