Hozzávalók:
Elkészítés:
Először keverjük össze a száraz hozzávalókat. Készítsünk egy lyukat a keverék közepébe, és öntsük bele a vizet.
Keverjük simára. A tésztának ragacsosnak kell lennie, de nem túl nedvesnek.
Fedjük le és tegyük félre 1 órára.
Keverjük át újra, majd fedjük le és hagyjuk állni még 30 percet.
Közben vajazzunk ki egy zománcos fémtálat. Győződjünk meg róla, hogy a tál elég nagy ahhoz, hogy a kenyér beleférjen.
Tegyük a tésztát a vajas tálba.
Forraljunk fel fél liter vizet egy nagy fazékban. Tegyük bele a kenyeret a fémtállal.
A vízszintnek a tál felénél kell lennie.
Tegyük rá a fedőt és pároljuk 2 és fél órán át.
Érdemes folyamatosan figyelgetni, hiszen, ha szükséges, fel kell tölteni vízzel.
Mielőtt kivennénk, ellenőrizzük, hogy a kenyér valóban jól átfőtt. Szúrjunk bele egy kést, húzzuk ki, aztán nézzük meg az élét. Ha nedvesen tapad, akkor még nincs kész.
Amint a kenyér elkészült, vegyük ki a nagy fazékból és hagyjuk kihűlni.
A helyiek szerint akkor a legjobb enni, amikor még meleg.