#10. Garnélarák, édesburgonya, áfonyaszósz – Dél-Korea
Ez a dél-koreai pizza különféle helyi forrásokból származó alapanyagokat tartalmaz, mint
a garnélarák vagy az édesburgonya.
Már ez a kettő is furcsa párost alkot együtt, na de hogy mindezt megfejelik az édes áfonyaszósszal, az már több, mint bizarr.
#9. Majonéz, kukorica és burgonya – Japán
Noha mi is szeretjük a majonézt, nem feltétlenül tennénk pizzára. Vagy ha mégis, akkor sem biztos, hogy ilyen közegben. A japánok azonban nem riadnak vissza a furcsa párosításoktól.
#8. Aranyleveles pizza – Egyesül Államok
Amikor a pizzafeltétre gondolunk, a sajt és a sonka jut azonnal az eszünkbe. Persze nem vagyunk egyformák,
így kerülhetettek 24 karátos aranylevelek a pizzára, ami egyébként 2000 dollárba, vagyis közel 650 000 forintba kerül.
#7. Zöldborsó – Brazília
A zöldborsó őshonos Brazíliában, ezért a helyieknél ez egy meglehetősen alap pizzafeltét. Mi is szeretjük a zöldborsót, de inkább főzeléknek, mint pizzára.
#6. Tonhalkonzerv – Németország
A friss tengeri herkentyűkkel készült pizza még talán elmegy, de a tonhalkonzervesnek az íze megkérdőjelezhető.
#5. Mockba – Oroszország
Ez egy speciális pizzaféle az országban, négyféle tengeri hal van rajta: szardínia, tonhal, makréla és lazac.
És jellemzően hidegen szolgálják fel. Talán ez a legszörnyűbb benne.
#4. Krokodil és kenguru a pizzán – Ausztrália
Az ausztrál őshonos állatok sincsenek biztonságban, főleg, ha pizzáról van szó. Míg nekünk meglehetősen bizarrul hangzik, addig náluk természetes a krokodilos pizza.
#3. Banán, curry és mogyoró – Svédország
Ez a svéd pizza is meglehetősen szokatlan.
A curry és a banán, mint feltét nem túl hívogató, ráadásul mindezt megfejelik még egy kis mogyoróval is.
#2. Kókusz – Costa Rica
Nálunk a kókusz inkább a desszertek alapanyaga, nem pedig a pizzáé. Ám Costa Ricán egy nagyon is kedvelt pizzafeltét.
#1. Haggis – Egyesült Királyság
A legbizarabb pizza ezen a listán az, amelynek feltéte a haggis. Ez egy hagyományos skót húsétel, tulajdonképpen egy töltött birkagyomor, amelybe a ledarált belsőségeket zabliszttel és fűszerekkel keverve töltik.