Vágjunk julienre 1 kis karalábét, 2 nagy almát, majd keverjük össze 2 marék reszelt sajttal, 2 evőkanál napraforgómaggal, 2 evőkanál olívaolajjal, 2 evőkanál citromlével és 1 csipet sóval. Kész is az isteni almasaláta, amely csirke és kacsa mellé is jól illik!
A burgonyasaláta is új köntösbe öltözött! Vegyünk egy kiló krumplit, főzzük meg, karikázzuk fel. Keverjük össze 1 evőkanál sóval, 3 evőkanál olívaolajjal, 3 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel, 3 evőkanál apróra vágott zöldhagymával, 2 evőkanál frissen facsart citromlével, 2 teáskanál Dijon-mustárral, 2 gerezd összetört fokhagymával és 2 szár apróra vágott zellerrel.
Hozzávalók: 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, 2 gerezd fokhagyma, összetörve, 1 érett avokádó, 4-5 kerti uborka vagy 1 fél kígyóuborka. Karikázzuk fel az uborkát, vágjuk fel az avokádót, forgassuk össze, majd keverjük el benne a fokhagymát, az olívaolajat és az ecetet.
Ehhez mindössze 1 lime levére, 2 evőkanál olívaolajra, 1 evőkanál mézre, 1 vöröshagymára, 1 fél vöröskáposztára, 5 nagy retekre és 1 csésze kókuszreszelékre vagy -pehelyre van szükség. Csak vágjuk fel a zöldségeket, keverjük össze egy tálban, aztán öntsük rá a limelevet, az olívaolajat és a mézet, szórjuk meg a kókusszal. Forgassuk át, és már készen is van!