Unja a vajat? Vagy nem eheti? Kenje ezt a szendvicsre!

májpástétom, májkrém
Vágólapra másolva!
Akár unja a vajat, akár nem szereti, akár nem eheti, de még ha rendszeresen fogyasztja, akkor is érdemes kipróbálnia ezt a receptet. Ez a házi májpástétom nem egyszerűen feldobja a szendvicseket, de még az ízlelőbimbóink is hálát adnak érte. A titkos hozzávaló az aszú, ettől lesz olyan ínycsiklandó! Inkább vacsorára fogyasszuk, és utána már ne üljünk autóba.
Vágólapra másolva!

Házi májpástétom

Hozzávalók:

  • 500 g pulyka- vagy kacsamáj
  • 1 kis vöröshagyma, apróra vágva
  • 5 evőkanál aszú
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 2 szár zöldhagyma, apróra vágva
  • 90 g zsír
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Tisztítsuk meg és kockázzuk fel a májat.
A zsíron pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a kakukkfüvet.
Öntsük hozzá a májat, pirítsuk meg azt is.
Tegyük az egészet egy aprítógépbe a kakukkfű kivételével, öntsük hozzá az aszút, a zöldhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd pürésítsük.
Kóstoljuk meg, ízesítsük még ízlés szerint, ha szükséges.
Amint a pástétom elkészült, már fogyaszthatjuk is.
Tároljuk a hűtőben légmentesen záródó edényben, vagy folpackkal a tetején. Érdemes olvasztani egy kis zsírt, majd ráönteni a tetejére, hogy ne barnuljon meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!