Miért együnk rendszeresen narancsot?

narancslé
Vágólapra másolva!
A narancs a világ legnépszerűbb gyümölcse. Valódi eredete rejtély, ám azt gondolják, hogy termesztését először Kelet-Ázsiában kezdték meg. Egészséges rostforrás, ráadásul tele van C-vitaminnal is. Ám nemcsak ezért szeretjük, hanem mert finom és lédús. Kattintson a képre a galériáért, és nézze meg az egészségügyi előnyeit.
Vágólapra másolva!
narancs
narancs, narancsháló
narancs
narancslé
narancs
narancs saláta, narancs
narancs recept
narancslekvár narancs befőzés

Narancsos sütemény

Hozzávalók:

  • 2 darab narancs
  • 200 g liszt
  • 20 g sütőpor
  • 397 ml sűrített tej

Elkészítés:

Reszeljük le egy tálba egy fél narancs héját, és fedjük le vizes papírtörlővel.
Forraljunk fel egy nagy lábas vizet, és tegyük bele 1 órára a két narancsot. Forraljuk addig lassú tűzön, még a héjuk is teljesen megpuhul.
Amint letelt az idő, vegyük ki a vízből a gyümölcsöket, és hagyjuk kihűlni.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és béleljünk ki egy kenyérformát sütőpapírral.
Vágjuk félbe a narancsokat, és turmixoljuk össze.
Keverjük össze egy tálban a narancspürét a liszttel, a sütőporral és a sűrített tejjel. A tejből tegyünk félre egy evőkanállal.
Amikor a tészta teljesen sima lesz, öntsük a tepsibe, és süssük 45 percig.
Ha elkészült, locsoljuk meg az egy evőkanál sűrített tejjel, majd szórjuk meg a narancshéjjal.
Már tálalhatjuk is! Tejszínhabbal még finomabb!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!