10 érv, hogy kezdjünk el több céklát enni
![cékla](https://cdn.origo.hu/2023/12/gHnTRwwzJrh8x2xYuZYZg5ysTUWjJ3EuTnk9wuPzm60/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc5NjVlZDQzNzdmYTRhM2JhMzY5ZGM3ZmY0NWQ4ZWQ3.webp)
Kattintson a képre galéria nyílik!
A cékla tökéletes kiegészítője lehet a húsételeknek és a zöldsalátáknak. A céklalé sokkal kevesebb rostot tartalmaz, mint maga a zöldség, viszont a tápanyagok sokkal koncentráltabbak benne. Bátran fogyasszuk lé formájában is!
Sőt, ehetjük nyersen is valamilyen mártogatóssal.
De akár chipset is készíthetünk belőle a sütőben megsütve. Ám az egyik legkézenfekvőbb módja a fogyasztásának a savanyított cékla. Építsük be az étrendünkbe, tegyük minél színesebbé.