A lekvárkészítés valójában nagyon könnyű dolog. A következő finomság pedig nemcsak a mi ízlelőbimbóinknak áldás, de még ajándéknak is kiváló. Legyünk kreatívak! Készítsünk szép címkéket, és lepjük meg vele a szeretteinket.
Fogyasszuk vajas pirítósra kenve, palacsintán, gofrin, tejberizshez, rizspudinghoz vagy süteményekhez adva.
Mielőtt nekifognánk, sterilizáljuk a befőttesüvegeket, hogy megszabaduljunk a baktériumoktól. Vagy tegyük őket a mosogatóba és forrázzuk le, vagy főzzük ki forrásban lévő vízben, vagy tegyük egyszerűen a mosogatógépbe.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kaparjuk ki a vaníliarúd magját és belsejét, szórjuk egy nagy edénybe a cukorral és az eperrel.
Törjük össze az egészet burgonyatörővel.
Forraljuk fel a keveréket és főzzük körülbelül 5 percig.
Hagyjuk kissé kihűlni, majd osszuk el a sterilizált üvegekben.
Tegyük száraz dunsztba 2-3 napra, azután tartsuk a hűtőben.
Felbontás után egy héten belül fogyasszuk el, mert hamar elromlik.