Jamie Oliver eperedzsemje nem csak finom, de könnyű is
![eper, eperlekvár](https://cdn.origo.hu/2023/12/KJV-d9M6AhZQ3Ii5jdGXdvSM14ajllVk7-7ybZKspm8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JjNjJlODA2NDkyNzQ4Y2FhNjM4YmQ4ZWJjYTA4MDFl.webp)
A lekvárkészítés valójában nagyon könnyű dolog. A következő finomság pedig nemcsak a mi ízlelőbimbóinknak áldás, de még ajándéknak is kiváló. Legyünk kreatívak! Készítsünk szép címkéket, és lepjük meg vele a szeretteinket.
Fogyasszuk vajas pirítósra kenve, palacsintán, gofrin, tejberizshez, rizspudinghoz vagy süteményekhez adva.
Mielőtt nekifognánk, sterilizáljuk a befőttesüvegeket, hogy megszabaduljunk a baktériumoktól. Vagy tegyük őket a mosogatóba és forrázzuk le, vagy főzzük ki forrásban lévő vízben, vagy tegyük egyszerűen a mosogatógépbe.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kaparjuk ki a vaníliarúd magját és belsejét, szórjuk egy nagy edénybe a cukorral és az eperrel.
Törjük össze az egészet burgonyatörővel.
Forraljuk fel a keveréket és főzzük körülbelül 5 percig.
Hagyjuk kissé kihűlni, majd osszuk el a sterilizált üvegekben.
Tegyük száraz dunsztba 2-3 napra, azután tartsuk a hűtőben.
Felbontás után egy héten belül fogyasszuk el, mert hamar elromlik.