Hozzávalók:
Elkészítés:
Szitáljuk a lisztet egy tálba, morzsoljuk bele az élesztőt és öntsük bele a tejet.
Keverjük össze, hagyjuk, hogy az élesztő feloldódjon.
Takarjuk le 5-10 percre.
Keverjük össze a vajat, a cukrot és a tojást, majd keverjük bele a lisztbe.
Dagasszuk a tésztát pár percig, aztán formázzunk belőle gömböt és letakarva hagyjuk pihenni még 35 percet.
Nyújtsuk ki lisztezett felületen, és vágjunk belőle körülbelül 2-3 centiméteres csíkokat.
Ezt tekerjük fel a kalácssütőre.
Készítsük ki a vaníliás cukrot, a fahéjas cukrot, a darált diót vagy a kókuszreszeléket ízlés szerint egy tálcára és forgassuk meg benne a kalácsot.
Süssük faszén fölött 15-20 percig, közben lassan forgassuk.
Nincs otthon kalácssütő?
Csomagoljunk be egy sörösdobozt alufóliába, szúrjunk bele egy nyársat, és már kész is! Tekerjük rá a tésztát és süssük meg faszén fölött!