Mielőtt nekifognánk, fontos megjegyezni, hogy a sör típusa befolyásolja a végeredményt. Lehet lager vagy ale, a lényeg, hogy olyat vegyünk, amit inni is szeretünk. Illetve érdemes elkerülni a túl keserű söröket, hiszen ezek íze koncentrálódhat sütés közben, tehát a kenyerünk túl keserűre sikerülhet.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálban.
Lassan töltsük bele a sört, közben fakanállal dolgozzuk össze. Figyeljünk rá, hogy ne csomósodjon össze.
Adjunk hozzá egy csipet sót is.
Ragacsos, de gyúrható tésztát kell kapnunk.
Gyúrjuk össze, majd tegyük egy kenyérformába.
Süssük 45-60 percig, ellenőrizzük tűpróbával.