A Gasztrohegy ősztől tavaszig havonta tematikus hétvégékkel jelentkező programsorozat, melyben 10 badacsonyi, télen-nyáron nyitva tartó vendéglátóhely – étterem, hotel, borbár – vesz részt.
A helyek minden hónapban az adott tematika szerint összeállított gasztroprogramokkal, a badacsonyi borokhoz illő ételekkel várják a vendégeket.
Eddig hal-, vad-, szárnyas-, grillételek, „disznóságok", vega fogások, illetve „nagymamáink receptjei" kerültek a fókuszba. A 2020 őszén a 3. szezonz kezdő Gasztrohegyen is hasonlókra számíthatunk.
A tavalyi nagy sikerű TAPASOK ÉJSZAKÁJA után most egy egész hétvégét szentelnek a mediterrán falatoknak, helyi megfogalmazásban: lesz pisztráng kápiával és dióval, gambas pil-pil, libamáj briósban, hátszín cukkini ágyon stb.
A mi tapasaink sem nélkülözik a spanyol virtust és fantáziát, ugyanakkor igyekszünk főleg helyi alapanyagokból dolgozni a magyar tenger partján. Ez persze nem azt jelenti, hogy a fogásokat nem érik "tengeri" behatások! A tökéletes balatoni falatok mellé pedig nagyon jól fognak menni a vulkanikus területen termelt tartalmas borok
– mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs vezetője a hétvégéről.
A résztvevők listája: Hableány, frissTerasz, Pláne Badacsony borterasz, Bonvino Borbár, Kisfaludy-ház Étterem, Tilia Borvendéglő, Istvándy Birtok és Borműhely, Borbarátok Vendéglő, Tölgyes kúria, Vánkos.
A Tapasok Éjszakáját július 3-4-5-én tartják.