Tejmentes kókuszos csokoládé bögrésen

kókuszos csokoládé
A kép csak illusztráció!
Vágólapra másolva!
Sokan vannak, akik nem ehetik a hagyományos, boltban kapható finomságokat valamilyen érzékenység miatt – legyen az glutén, tojás vagy tej. Szerencsére otthon bármit elkészíthetünk, így nem kell azt éreznünk, hogy hiányt szenvednénk az élvezetekben. Itt van például ez a kókuszos csokoládé, ami teljesen tejmentes, se glutént, se tojást, se fehér cukrot nem tartalmaz, mégis isteni finom!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Kókuszos csokoládé bögrésen

Hozzávalók:

  • 2 bögre kókuszreszelék
  • ¼ és ½ bögre kókuszolaj
  • ¼ bögre és 3-4 evőkanál méz
  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • ½ teáskanál só
  • 1/3 bögre kakaópor

Elkészítés:

Melegítsük fel az ¼ bögre kókusz olajat, azután tegyük egy turmixgépbe a kókuszreszelékkel, az ¼ bögre mézzel, a vaníliakivonattal és a sóval.
Dolgozzuk jól össze, ez körülbelül 5 perc.
Kenjünk ki kókuszolajjal egy kenyértepsit, öntsük bele a kókuszos keveréket és tegyük a fagyasztóba 15 percre.
Közben készítsük el rá a csokoládés mázat.
Olvasszuk meg a maradék kókuszolajat, keverjük össze a maradék mézzel, a kakaóporral és egy csipet sóval.
Amint elkészült, vegyük ki a sütőből a kókuszos keveréket és öntsük rá a csokoládés mázat.
Tegyük vissza a fagyasztóba, amíg a csoki is megköt.
Kész is a kókuszos csokoládé!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!