Hét ok, amiért jó, ha sok málnát eszünk

málna
Vágólapra másolva!
Málnát nemcsak akkor fogyaszthatunk, ha szezonja van, hiszen lefagyasztva egész évben élvezhetjük. A málna a C-vitamin és más tápanyagok kiváló forrása, fokozhatja az immunrendszer egészségét, segíthet fiatalon tartani a bőrt. És ez csak egyetlen ok, amiért nem szabad hagyni kárba menni. Fogyasszunk rendszeresen málnát, míg tart a szezonja, a maradékot pedig fagyasszuk le!
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, ott találja a részleteket a málna egészségügyi hatásairól!

málna cseresznye Ezért fontos, hogy szezonális zöldséget, gyümölcsöt válassz!
eper málna meggy ribizli Ha június, akkor gyümölcs szezon: ezeket a gyümölcsféléket érdemes kilószámra fogyasztani
málna, piac
málna, smoothie
málna
málna
fagyasztott málna

Most pedig két egyszerű és izgalmas málnareceptet ajánlunk:

Málnás joghurt

Hozzávalók:

  • 1 bögre friss vagy fagyasztott málna
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál cukor vagy bármilyen édesítő
  • görög joghurt

Elkészítés:

Keverjük össze a cukrot, a málnát és a citromlevet egy serpenyőben, jól főzzük össze.
Körülbelül 3-4 perc alatt megfő.
Hagyjuk lehűlni, majd tálaljuk görög joghurttal.

Málnás smoothie

Hozzávalók:

  • ½ bögre víz
  • ¾ bögre mangó
  • 1/3 bögre málna
  • ¼ közepes avokádó
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe, majd dolgozzuk össze.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!