Itt a legfinomabb ribizlilekvár, ami villámgyorsan készen van

ribizlilekvár
Vágólapra másolva!
A lekvárban az a legjobb, hogy köszöni szépen, jól elvan a kamrában, nem mennek tönkre a gyümölcsök a fán, és télen is élvezhetjük a finom, gyümölcsös aromákat. Igen ám, csakhogy lekvárt főzni senki nem szeret. Ha visszaemlékszünk nagymamáinkra, akkor pontosan tudjuk, milyen nagy feladat. Felkötötték a kendőt, a kötényt, és majd egy teljes nap sürögtek a konyhában – még a legnagyobb nyári melegben is. Sokunkat épp ez riaszt vissza a lekvárfőzéstől. Ez a recept azonban zseniális! Nem kell órákig izzadni a tűzhely felett, ráadásul a végeredmény is mennyei!
Vágólapra másolva!
Ribizlilekvár. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Ribizlilekvár villámgyorsan

Hozzávalók:

  • 1 kg ribizli
  • 350 g befőzőcukor

Elkészítés:

Szedjük le a ribizli szárát, tisztítsuk meg jó alaposan.
Szórjuk rá a cukrot, és dolgozzuk össze botmixerrel vagy turmixgéppel.
Passzírozzuk át egy kislyukú szűrőn, majd forraljuk fel a gázon.
Töltsük előre megtisztított befőttesüvegekbe, zárjuk le légmentesen és tegyük száraz dunsztba.
Az eredmény egy kissé kesernyés lekvár valódi ribizliaromával.
Fogyasszuk ízlés szerint!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!