Az ecetes uborkasaláta kihagyhatatlan alapanyaga a kapor. Az uborka önmagában is egészséges, hát még kaporral.
A kapor ugyanis segíthet csökkenteni a koleszterinszintet, vitalizál, erőt ad és megvédhet a szabad gyököktől is.
A kaporban rengeteg tápanyag, illetve antioxidáns is van. Indiában például már régóta használják a népi orvoslásban.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Pucoljuk meg és szeleteljük fel az uborkát vékonyan.
Sózzuk meg, forgassuk át, és hagyjuk egy órát pihenni.
Öntsük le róla a folyadékot, majd keverjük össze a hagymával.
Kezdjük el összefőzni az ecet, a víz és a cukor keverékét.
Melegítsük addig, amíg a cukor feloldódik.
Öntsük a keveréket az uborkára, szórjuk meg a kaporral.
Hagyjuk kihűlni, fedjük le, és tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.