Könnyű eltenni a fokhagymát télire, isteni finom savanyúság készül belőle

fokhagyma
A kép csak illusztráció!
Vágólapra másolva!
A savanyú fokhagyma lesz az új kedvencünk, ha kipróbáljuk ezt a receptet. Fogyaszthatjuk szendvicsekhez, húsok mellé, de akár a reggeli pirítóshoz is. A fokhagyma tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, erősíti az immunrendszert.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Savanyított fokhagyma

Hozzávalók:

  • 80 g fokhagyma, megpucolva
  • 3 g tengeri só
  • 100 ml víz

Elkészítés:

Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, és tegyük egy befőttesüvegbe.
Adjuk hozzá a sót, öntsük fel vízzel.
Bizonyosodjunk meg róla, hogy a fokhagymát befedi a víz.
Zárjuk le légmentesen, majd hagyjuk szobahőmérsékleten két hétig.
Két hét után fogyaszthatjuk is.
Felbontás után tároljuk a hűtőben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!