Ezek az izgalmas dinnyés trükkök talán önt is leveszik a lábáról. Hiszen a dinnyében sokkal több lehetőség rejlik, mint gondolnánk, és egy kis kreativitással ki is hozhatjuk ezt belőle. Hitte volna például, hogy a dinnye héjában akár sütni is lehet?
A citrom és a gyömbér is gazdag C-vitaminban, illetve más antioxidánsokban, amelyek erős növényi vegyületek. Gyakran használják őket a hagyományos orvoslásban, erősíthetik az immunrendszert, segíthetik a méreganyagok kiürülését.
A citrom és a gyömbér együttesen egy erős immunizáló, megtisztítja a testet. A belőle készült reggeli méregtelenítő italt érdemes előző este elkezdeni, hiszen egy éjszakán át kell állni hagyni. Ha tovább fokoznánk a hatását, adhatunk egy kis kurkumát is az italhoz.
Eddig talán azt hittük, képtelenség otthon isteni kávét készíteni, de ezzel a recepttel bebizonyíthatjuk magunknak, hogy tévedtünk. Próbáljuk ki!
Minden eddiginél több, 775 minta érkezett Magyarország egyetlen nemzetközi borversenyére, a VinAgorára, melynek zsűrije 7 nagyarany-, 140 arany- és 94 ezüstérmet, 6 Champion-díjat, valamint további 19 különdíjat osztott ki.
A Champion-díjat a fehérborok közül a spanyolországi Rueda borvidéken működő Bodegas Castelo de Medina 2019-es Sauvignon Blanc-ja, rosé kategóriában a Mikóczi Pincészet 2019-es Szekszárdi Kékfrankos Roséja, a vörösborok mezőnyében pedig a Pannonhalmi Főapátság 2017-es Infusio cuvée-je nyerte el.
Itt egy granolarecept, amely tele van mindenféle finomsággal, a végeredmény pedig egy ropogós, illatos keverék lesz. Ehetjük tejjel, joghurttal, összekeverhetjük akár friss gyümölcsökkel is.
A botanikai szempontból gyümölcsnek számító paradicsom végig ott volt a szemünk előtt, és nem is hittük, mekkora csoda rejlik benne. Valójában több száz paradicsomfajta létezik, különféle méretben is színben is kapható.
A legtöbb ételünkben megtalálható, szószokban, salátákban, levesekben, de akár desszertekben és koktélokban is megjelenhet. De azt vajon tudjuk, milyen egészségügyi hatásai vannak? Nézzük meg együtt, miért lehetne szuperételnek nevezni a paradicsomot.
Ha dinnyéről van szó, sokan csak magában fogyasztják. Vannak, akik szívesen esznek hozzá kenyeret is, de a kreativitásunk ezen a ponton általában véget ér. Pedig a dinnye isteni finom kecskesajttal és krémsajttal is! Nem is hitte volna, igaz?
A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása nemcsak egészséges, de szórakoztató élmény is lehet. Az Európai Friss Kalandok célja, hogy a gyerekek minél kisebb korban találkozzanak a zöldségekkel, gyümölcsökkel, hiszen akkor hamarabb és biztosabban épülnek be táplálkozási szokásaikba.
Antal Emese, dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője a koronavírus-járvány kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy ha minden nap legalább 4-5 adag, azaz körülbelül 40 dkg zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, az segít szervezetünk vitamin- és ásványianyag-szükségletének fedezésében, és támogatja az immunrendszer megfelelő működését is.
Imádjuk a dinnyét. Szerintem ebben megegyezhetünk. Azonban felvágni már kevésbé szeretjük. Ez is igaz, ugye? Akkor még jó, hogy itt ez a videó, amely a dinnye feldarabolásának a leggyorsabb módját mutatja be. Pillanatok alatt hozzájuthatunk a lédús húshoz. Nézze meg!
Van a nyárban valami varázslatos: ahogy érik a nyári alma, piroslik a paradicsom a kertben, és melegen süt a nap friss szederre. Izgatottan öntözzük a paprikaplántákat a kis kertben, szinte a szánkban érezzük a friss lecsó izgalmas ízvilágát.
Hiszen a nyár nem lehet teljes lecsó nélkül. Igen ám! Csakhogy eljön az a pont, amikor már sem a paprika locsolgatása, sem a frissen kisült lecsó nem okoz annyi örömet, mint a nyár elején. Persze azért a parikát nem hagyjuk tönkremenni a kertben! Ám a paprika mégiscsak lecsónak a legjobb, a lecsót pedig eltehetjük télire.
Olyan jó lenne meglepni magunkat egy finom desszerttel, de vajon kinek van kedve a nyári melegben bekapcsolni a sütőt? Pont ezekre a napokra találták ki az isteni, sütés nélküli, villámgyors finomságokat, mint amilyen ez a sütemény is. Egy szempillantás alatt készen van, és még a sütő közelébe sem kell mennünk.
Azt szokták mondani, hogy ebéd után már csak egy jó alvás hiányzik. Sokunk ilyenkor tényleg le is fekszik a kanapéra, és huny egyet. Mások rohannak vissza a munkába, ülnek le az asztal mögé. Valójában azonban az egészségünk érdekében legalább 30 perces sétát kellene tennünk az étkezések után.
A szakemberek azért is javasolják az étkezések utáni sétát, különösen vacsoraidőben, mert ezzel az alvásminőségen is javíthatunk. Hiszen a séta csökkentheti a stressz-szintet, fokozza a vérkeringést, és mindkettő elengedhetetlen a jó alváshoz.
Az egyszerre édes és enyhén savanykás szeder a nyár egyik kedvenc gyümölcse. Eddig csak az ízük miatt imádtuk ezeket a szépséges bogyókat, most azonban már tudni fogjuk, milyen egészségügyi előnyei vannak. Lenyűgöző, mi mindent nyerhetünk a szeder rendszeres fogyasztásával. Nézze meg!
Miközben a késő esti órákban még a tévé előtt ülünk vagy dolgozunk, bizony könnyen megéhezhetünk. Persze nincs mit tenni, irány a konyha! Muszáj találnunk valamit, amivel elhallgattathatjuk korgó gyomrunkat. Egy valamire azonban nem gondolunk: hogyan hat a késő esti étkezés a szervezetünkre?
Azt mondják, hogy a francia pirítós őse már a Római Birodalom idején is létezett. A római típusú pirítóst is tej és tojás keverékébe áztatták, mielőtt olajban vagy vajban kisütötték volna. Vannak azonban, akik szerint a francia pirítós középkori szakácsoktól származik, akik az utolsó kenyérfalatokat készítették el a családjuk számára ezen a módon. Akárhonnan ered is a francia pirítós, abban egyetérthetünk, hogy istenien finom!