Ez az újhullámos finomság volt a múlt hét legkedveltebb fogása

csirkemell
Vágólapra másolva!
A múlt hét legkedveltebb finomsága az újragondolt tejszínes csirkemell volt. Az ételt a szalonna, a méz és a mustár különleges keveréke teszi olyan íncsiklandóvá. Emellett készítettünk körtebefőttet, rizsfelfújtat, és ellestük Jamie Oliver trükkjét is, amellyel még finomabbak lesznek az ételeink. Megtanultuk lefagyasztani a virslit, súrolás nélkül kitakarítani a sütőt és levest készíteni főzés nélkül. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Isteni finom, újhullámos, tejszínes csirkemell, ha valami újdonságra vágyik

Ez a tejszínes csirkesült igaz ízorgia, éttermi élménnyé varázsolja az étkezést. Semmilyen extra hozzávalóra nincs szükség az elkészítéséhez, ráadásul könnyen és gyorsan megvan. A krémes mártás pedig még az álmainkban is visszatér. Az ételt a szalonna, a méz és a mustár különleges keveréke teszi olyan íncsiklandóvá.

Íme a diétázók kedvenc alapanyaga

A mángold egy nagyon értékes zöldség, levele és szára tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és szerves savakkal. Alacsony az energia-, ugyanakkor magas a rosttartalma, ami miatt a diétázók egyik kedvelt alapanyaga lehetne, ha nem hanyagolnánk el.

Forrás: Shutterstock

A jövőben azonban biztosan oda fogunk figyelni rendszeres fogyasztására, ha megismerjük csodás tulajdonságait. Ezeket szedtük egy csokorba.

472 napig érlelt bort hoztak a felszínre a Boden-tó mélyéről

Egy év és három és fél hónapig a Boden-tó mélyén fekvő fehérbort emeltek ki szombaton a Németország, Svájc és Ausztria határán fekvő tóból.

Ezt tartsuk szem előtt, ha húst vásárolunk

A hús a táplálkozás fontos részét képzi, hiszen nélkülözhetetlen tápanyagokkal látja el a testünket. A rossz minőségű hús fogyasztása azonban nem pozitív, hanem sokkal inkább negatív hatásokkal jár. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű húst vásároljuk, néhány fontos dolgot szem előtt kell tartanunk.

Forrás: Shutterstock

Aranyszabály, hogy ha húst vásárolunk, inkább ellenőrzött helyről, szakboltból tegyük. Ez az első dolog, amit tehetünk azért, hogy a lehető legjobb minőségű és legfrissebb hús kerüljön az asztalra. Azért is jó, ha közvetlenül a hentestől vásárolunk és nem előre csomagolt húst veszünk, mert így magunk ellenőrizhetjük az érzékszervi jellemzőket.

3 okos konyhai trükk, amelyért hálásak lehetünk

Újabb három zseniális konyhai trükkel lehetünk gazdagabbak, ha megnézzük ezt a rövid videót. Néhány perc múlva pontosan tudjuk, mit kell tennünk, ha muffint akarunk sütni, de nincs otthon muffinpapír, hogyan formázhatjuk meg egyszerűen fánkot vagy tehetjük el az újhagymát télire.

5 hideg leves gyorsan, főzés nélkül

El sem tudom képzelni az életemet leves nélkül. Vannak, akik rendre kihagyják, nekem azonban a nagyi mindig azt tanította, hogy a leves az étkezés fontos része. Ha egy nap valamiért nem jut időm a levesre, máris hiányérzetem támad.

Forrás: Shutterstock

Persze nem mindig van időnk a főétel mellett levest is készíteni, ám ezek a hideg finomságok nagyon gyorsan készen vannak. Megmentenek a zsúfolt napokon, ráadásul még a gáztűzhelyt is elfelejthetjük!

Jamie Oliver trükkjével ízletesebbé tehetjük ételeinket

Jamie Oliver az Instagramján osztotta meg ezt az egyszerű trükköt a hagyma felhasználásával kapcsolatban. Mindössze egy extra lépés, és máris ízletesebb étel kerülhet az asztalra.

9 alapanyag, amely nagyon finom rántva, mégis ritkán készítjük

Kívül ropogós, belül puha, ezért imádjuk annyira a rántott zöldségeket. A szürke hétköznapok során azonban nehéz kreatívnak lenni, és általában nem jutunk túl a rántott karfiolon vagy a rántott gombafejeken.

Forrás: Shutterstock

Pedig számos olyan zöldség van, amely isteni finom rántva! Ezeket szedtük most egy csokorba. Ráadásul még néhány isteni bundás gyümölcsöt is tettünk mellé!

Nem csak a nagyi tud isteni körtebefőttet készíteni

Már érik a körte a kertben, imádom a puha lédús húsát. Mindig azt hittem, hogy nincs jobb a friss gyümölcsöknél, de aztán megkóstoltam a nagyi körtebefőttjét. Annyira finom volt, hogy később muszáj volt nekem is ellesni a receptet. Én azóta egy kicsit továbbgondoltam a hagyományos receptet, és hozzáadtam egy kis fahéjat meg vaníliát.

Így készítsen puha és finom rizsfelfújtat

A rizsfelfújt mindig a gyermekkoromat idézi fel bennem. Emlékszem, mennyire vártam, hogy ez legyen az ebéd az iskolában, de sajnos csak nagyon ritkán készítették. Nem úgy, mint az édesanyám, akitől gyakran kértem, hogy csináljon! Ahogy az lenni szokott, az „anya légyszi!" nagyon jól bevált nála is.

Forrás: Szende Gabriella

Ilyenkor mindig együtt fogtunk neki ennek az örök finomságnak. Manapság pedig már magamnak készítem anyu receptje alapján. Hiába csinálok mindent ugyanúgy, hiába lesz isteni a végeredmény, azért egy valami mégis mindig hiányzik belőle: az anyai szeretet.

Eddig rosszul használtuk a tésztaszűrő edényt?

Soha nem késő megtanulni valami újat, főleg, ha a konyhai praktikákról van szó. Ma például azt fogjuk ellesni, hogyan kell valójában használni a tésztaszűrőt. Ez a zseniális módszer lesz az új kedvenc konyhai trükkünk.

Egy szuper tipp, amivel súrolás nélkül takaríthatjuk ki a sütőt

Néha bizony megeshet, hogy teljesen elfeledkezünk a sütő tisztántartásáról a nagy rohanásban. Mire feleszmélünk, azzal szembesülünk, hogy milyen sok szennyeződés rakódott le rá. Elővesszük a gumikesztyűt és a vegyszert, majd nekiállunk lesikálni.

Forrás: Shutterstock

Csakhogy van egy sokkal könnyebb módja is a sütő kitakarításának, és még vegyszer sem kell hozzá. Ezt a konyhai praktikát érdemes ellesnie, mert máskor is kihúzhatja a pácból. Hiszen ugyan ki szeret sütőt sikálni? Senki. Szerencsére van egy sokkal egyszerűbb módja is a sütő kitakarításának.

Le lehet fagyasztani a virslit, hogy ne menjen kárba?

Túl sok virslit vett a boltban? A napokban velem is előfordult, majdnem rám is romlott több mint a fél csomagolás. Szerencsére azonban a virsli is könnyen lefagyasztható, így biztosan nem megy kárba.

Hogyan készítsük el a legfinomabb vaníliafagylaltot otthon?

A fagylalt... a nyár kedvenc hűs desszertje, az ízek isteni kavalkádja, az egyik legfinomabb édesség, amit valaha ettünk. Persze egyáltalán nem mindegy, hogyan és milyen alapanyagokból készül. Az igazi, kézműves, főzött fagylalthoz semmi sem ér fel.

Forrás: Shutterstock

Tudta, hogy nagyon könnyű fagylaltot készíteni? Ön is képes rá. Csupán ezt a néhány lépést kell követnie ahhoz, hogy megfőzhesse a legfinomabb klasszikus fagylaltok egyikét, a vaníliát. Próbálja ki!

Kidobás helyett így használhatjuk fel a kenyér sarkát

A kenyér egy sokoldalú élelmiszer, számos módon felhasználhatjuk: legyen szó szendvicsről, pirítósról, bundás kenyérről, kenyérpudingról és még sorolhatnám. Ugyanakkor vannak olyan részei, amelyek megosztják az embereket. Vannak, akik nem eszik meg a kenyér sarkát, mások a szélét vágják le gyakran. Ezek a részek ilyenkor a kukában landolnak, pedig több módot is tudunk mutatni a felhasználásukra.

Ilyen könnyű eltávolítani az inakat a csirkemellből – videó

A csirkemell előkészítéséhez nemcsak a szeletelés, a klopfolás és a fűszerezés tartozik hozzá, hanem bizony az inak eltávolítása is. Eddig talán késsel próbáltuk meg kivágni, de valójában létezik egy sokkal egyszerűbb módszer is.

5 mód, hogyan dobjuk fel egyszerűen az unalmas bundás kenyeret

A hagyományos bundás kenyér sokunk nagy kedvence. Van, aki tejföllel eszi, más ketchuppal, valaki szalonnát süt mellé, más sajtot olvaszt a tetejére. Valljuk be, néha jó egy kis csavart belevinni a hagyományos receptekbe. Ezért összegyűjtöttünk öt módot, hogyan dobjuk fel az unalmas bundás kenyeret.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről