Retró desszert: isteni finom, klasszikus császármorzsa
![császármorzsa](https://cdn.origo.hu/2023/12/dgn5NtdvO3nlO_T8N5re9Z_TjltMKGyqoQz_GLjnX24/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JhOGJjMzVkYmY2MzQ1ODhhYTljZDE2OWUzODllMWQx.webp)
A kép csak illusztráció!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Öntsük a búzadarát, a tejet és az olvasztott margarin felét egy tálba.
Keverjük össze, hagyjuk pihenni 2-3 órát.
Amint letelt az idő, keverjük össze a tojássárgáját a cukor felével, egy csipet sóval és a búzadarával.
Verjük habbá a tojásfehérjét, és lassan forgassuk bele a tésztába.
Kenjünk ki a maradék margarinnal egy jénait, öntsük bele a tésztát és süssük 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig, vagy amíg megszilárdul.
Vegyük ki, forgassuk át, keverjük bele a maradék cukrot és a mazsolát.
Tegyük vissza a sütőbe még 10 percre.
Amint letelt az idő, vegyük ki a sütőből, keverjük át újra és tálaljuk lekvárral, porcukorral vagy vaníliafagyival.