Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk fel nagyobb kockákra vagy ékekre a gyümölcsöt.
Tegyük fel a vizet főni, keverjük el benne a citromlevet, a cukrot, tegyük bele a fahéjat és a vaníliát.
Amint szirupos lesz, tegyük bele a körtét, főzzük további 20-25 percig.
Ha letelt az idő, szedjük előre megtisztított befőttesüvegekbe a körtét, majd öntsük rá a levet is.
Arra figyeljünk, hogy jusson minden üvegbe a fahéjból és a szegfűszegből.
Vágjuk fel a vaníliát, kaparjuk ki a belsejét, azt is az üvegekbe szórhatjuk.
Mindegyik tetejére tegyünk egy csipet szalicilt, jöhet rá a celofán, zárjuk le és tegyük száraz dunsztba, amíg teljesen kihűl.