Így készítsen puha és finom rizsfelfújtat
![gluténmentes búzalisztmentes tejmentes legjobb rizsfelfújt rizskoch málnakrém](https://cdn.origo.hu/2023/12/r50zShWTD5R0KNRfMKps93wYqeV-SWD_r34PS4AGchU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhkZTU5OWQ3NDVmMTQ1ZTBiZjgwMWQzZjdkMTQ0ZmU5.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk meg a rizst, majd öntsük egy nagy edénybe.
Öntsük hozzá a vizet, a tejet, a vaníliarudat, szórjuk bele a sót és főzzük puhára a rizst.
Amint elkészült, szűrjük le és tegyük félre.
Szedjük ketté a tojást, a sárgáját keverjük össze a cukorral. A rizzsel főzött vaníliarudat vágjuk ketté, kaparjuk ki a belsejét és keverjük hozzá.
Keverjük el benne a tejfölt vagy a tejszínt és a vajat megolvasztva. Amikor elég krémes, akkor jó.
A tojásfehérjét verjük kenyér habbá, majd tegyük félre.
Amint a rizs kihűlt, öntsük hozzá a tojásos krémet, dolgozzuk össze.
Forgassuk el benne a habot is.
Kenjünk ki vajjal egy jénaitálat, öntsük bele a keveréket és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percet, vagy amíg aranybarna lesz.
Tálaljuk lekvárral vagy szörppel meglocsolva, fahéjjal megszórva.