Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágjuk félbe a görögdinnyét, majd még egyszer, és kanállal szedjük ki a húsát.
Vágjuk le a dinnyehéjról egy késsel a zöld részt.
Kockázzuk fel a dinnyehéjat 2,5 centiméteres darabokra.
Tegyük fel egy tálba az ecetet, a vizet, a cukrot, a gyömbért, a sót, a paprikát, a szegfűborsot és a csillagánizst.
Amikor forrni kezd, tegyük bele a dinnyehéjdarabokat.
Forraljuk fel újra a keveréket.
Vegyük le a tűzről és hagyjuk pihenni 30 percet.
Szedjük a dinnyét egy befőttesüvegbe, majd öntsük rá a levet.
Fedjük le, és hagyjuk szobahőmérsékletek 1 és ½ órát.
Tároljuk a hűtőben, körülbelül 1 hónapig fogyasszuk.