Isteni finom, újhullámos, tejszínes csirkemell, ha valami újdonságra vágyik
![csirkemell](https://cdn.origo.hu/2023/12/M-_HGrMz0YuH_jGOiscdwOODWXQLwapP4TvLG76KWP8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzViMGY1NWVkMjM0ZjRkODBhNzE4Y2YzZGUyY2M2ZjVj.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a zsírt, a mustárt, a mézet, a fokhagymát, ízesítsük sóval és borssal.
Amint a keverék jól összeállt, forgassuk meg benne a csirkemelleket. Hagyjuk állni benne egy rövid ideig.
Ha szükséges, tegyünk még hozzá zsírt.
Pirítsuk meg a szalonnát egy serpenyőben, tegyük félre.
Annak a zsírjában pirítsuk le a pácból kivett csirkemelleket, aztán tegyük félre.
Keverjük a páchoz a tejszínt, a tejet, a keményítőt, kezdjük el felmelegíteni.
Akkor lesz jó a mártás, ha besűrűsödik.
Amikor elég sűrű, tegyük bele a csirkemelleket.
Főzzük még 15 percig folyamatosan keverve, majd tálaljuk a ropogós szalonnával és a friss petrezselyemmel.
Fogyaszthatjuk önmagában vagy rizzsel.