Aranybarna, kívül ropogós, belül puha burgonyakrokett házilag

burgonyakrokett
Vágólapra másolva!
Rizs, tészta, tört krumpli – Egy idő után a köretek is hamar unalmassá válnak. Cseréljük le a hagyományos köreteinket, és ma készítsünk inkább burgonyakrokettet a sült hús mellé. Legalább dupla adaggal számoljunk, mert amilyen finom, még a végén önmagában megesszük, az ebédnél meg hoppon maradunk. Íme a szerintünk legfinomabb, házi burgonyakrokett!
Vágólapra másolva!
Burgonyakrokett. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Burgonyakrokett

Hozzávalók:

  • 550 g krumpli
  • 2 tojássárgája
  • 90 g liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • zsír
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

Jól mossuk meg a burgonyát, majd főzzük meg a héjában.
Amint megpuhult, törjük össze krumplinyomóval, majd adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot.
Dolgozzuk el benne, utána keverjük hozzá a lisztet.
Amint a „tészta" jól összeállt, elkevertük benne az alapanyagokat, jöhet a krokettkészítés.
Formázzunk belőle hengereket, forgassuk meg a zsemlemorzsában, azután süssük ki zsírban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!