Ha még emlékszünk, mekkora élmény volt pillecukrot majszolni gyerekként, akkor tudjuk: ugyanekkora élmény lesz a házi pillecukor elfogyasztása is. Különleges, hiszen mi magunk készítettük, ráadásul egy új élménnyel gazdagodhatunk.
Olyan finom, könnyű és puha, hogy többé biztosan nem kacsintgatunk a bolti felé. A legjobb benne, hogy még a vendégeknek is felszolgálhatjuk, mint különlegesség.
Íme a recept!
Testre szabhatjuk csokoládéval, narancsaromával, esetleg egy kis kávéval is attól függően, milyen ízeket kedvelünk. Ez egy vaníliás változat.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk ki olajjal egy kisebb tepsit.
Áztassuk a zselatint a 118 ml vízbe 10 percig.
Közben keverjük össze a cukrot, a kukoricaszirupot és a maradék vizet egy serpenyőben. Kezdjük el melegíteni, amíg a cukor feloldódik.
Amint a keverék felforrt, hagyjuk még 1 percig rotyogni keverés nélkül.
Ha letelt az idő, öntsük a szirupot a zselatinhoz, és kezdjük el habverővel felverni alacsony sebességgel, majd egyre gyorsítsunk.
Adjuk hozzá a sót, és keverjük tovább körülbelül 10-12 percig.
Amint szobahőmérsékletűre hűlt, keverjük hozzá a vaníliát és öntsük a tepsibe.
Oszlassuk jól el, majd hagyjuk állni egy éjszakán át.
Tálaljuk porcukorral.