A kínai éttermek egyik kedvelt fogása az illatos, omlós csirkemell. Érdemes megtanulnunk a receptet, hiszen nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul még finom is. A rohanós hétköznapokon a legjobb választás.
Amint beköszönt az ősz, sokan nosztalgikus, régimódi desszertekre vágyunk. Búcsút veszünk a könnyű, habos nyári finomságoktól, az epret lecseréljük almára, a vaníliát pedig fahéjra. Néhányan még a nagyi receptkönyvét is előveszik, hogy találjanak valami hangulatos finomságot.
Mi is ezt tettük, ám ezúttal a határon túlról hoztunk egy klasszikus receptet. Ez nem más, mint a német almás sütemény egy nagymama receptgyűjteményéből. Ez a sütemény gazdag, tele van őszi ízekkel. Sok német család már több mint 150 éve készíti.
Hódítanak a krémlevesek, mi pedig nagyon örülünk ennek. Finomabbnál finomabb receptek vesznek le a lábunkról, ugyan ki tudna ezeknek ellenállni? A körtének épp szezonja van, használjuk hát ki! Készítsünk belőle krémlevest, dobjuk fel egy kis fahéjjal és vaníliával, hogy biztosan emlékezetes legyen.
A cukkini Közép-Amerikából származik, alacsony szénhidráttartalmú, rostban gazdag zöldség. Mint a legtöbb kiváló alapanyagunk, a cukkini is tápanyagokban gazdag és könnyű beépíteni az étrendünkbe.
Krémlevest, főzeléket, rántott cukkinit, lecsót és egy csomó más finomságot készíthetünk még a felhasználásával. Ebben a cikkben nemcsak a cukkini öt legelőnyösebb tulajdonságát szedtük össze, de még egy extra receptet is hoztunk.
A papírtörlőnek a hűtőben a helye! Meglepődött? Akkor figyeljen! Megszoktuk, hogy a papírtörlőért nyúlunk, ha valami kiömlött, ám nemcsak erre használhatjuk, hanem a zöldségek frissen tartására is. Mutatjuk, mit kell tennie.
Az uborka egy sokoldalú zöldség, tökéletes alapanyaga a salátáknak, a smoothie-knak, a szendvicseknek, de még koktélokat is készíthetünk a felhasználásával. Nemcsak finom, hanem egészséges is!
Antioxidánsok kiváló forrása, segíti a hidratációt, magas a tápanyagtartalma és alacsony a kalóriatartalma. Ha sok terem a kertben, netán túl sokat vásároltunk a boltban, felmerülhet a kérdés: hogyan őrizzük meg a frissességét? Le lehet fagyasztani az uborkát?
Rántott hagymakarikákat általában úgy készítünk, hogy bepanírozzuk a szokott módon és mehet is a zsírba. Igen ám! Csakhogy egy extra hozzávalóval a hűtőből még finomabb lehet a végeredmény. Kíváncsi, mi ez a plusz alapanyag? Nézze meg a videót, és lesse el a trükköt!
Vajon hogyan búcsúzhatnánk el méltóképp a nyártól? A válasz egyszerű: egy tál tökéletes lecsóval! A magyar nyár klasszikusát nehéz elrontani, sokféleképpen készíthetjük, mindenkinek a saját szájíze szerinti recept a tökéletes.
Azonban van néhány kérdés, amelyet érdemes megválaszolnunk és amelyek alapján újragondolhatjuk kedvenc lecsóreceptünket. A teljesség igénye nélkül: olajon, házi zsíron vagy a szalonna zsírján süssük? Meghámozzuk a paradicsomot vagy ne? Egy csokorba szedtük a lecsókészítés nagy kérdéseit és titkait.
A pumpkin spice latte, vagyis a sütőtökös latte az ősz egyik közkedvelt kávéja. Ezért ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készítheti el otthon kávéházi minőségben ezt a szezonális ínyencséget.
Gyorsan elérkeztünk az augusztus utolsó napjához, az ajtón már kopogtat a szeptember. Kezdődik az óvoda és az iskola, újra előkerül az iskolatáska és az uzsonnás doboz. De vajon mi kerüljön bele? Mit csomagoljunk a gyerkőcöknek tízóraira?
A házi készítésű finomságokat mi választhatjuk meg, érdemes vitaminban és ásványi anyagokban gazdag tízórait készíteni, így egészítve ki az esetleges iskolai étkezést. Összegyűjtöttünk néhány egészséges ötletet a változatosság jegyében.
Kedvenc barackos teánkat most már otthon is élvezhetjük. Friss, lédús gyümölcsből készül, pont ettől lesz olyan finom a végeredmény. Egyszerű, édes és könnyen elkészíthető. Nem csak a nagy nyári forróságban élvezhetjük, még egy borongós, őszi hangulatú napot is feldob.
A molyok megkeserítik az életét? Sajnos sokan vagyunk így ezzel. Kipróbálunk praktikákat, igyekszünk tenni ellenük valamit, de a végeredmény mindig ugyanaz: mehet a kukába a liszt meg a zsemlemorzsa is.
Mi azonban nem adjuk fel, tovább küzdünk a molyokkal. Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyek együttes alkalmazásával talán végre kiűzhetjük a molyokat a konyhánkból és a kamránkból.
Ha hagymát pucolunk, a hagyma héja általában a kukában végzi. Holott ugyanúgy tartalmaz alapvető tápanyagokat, mint maga a hagyma. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, mint az A-, C-, E-vitamin és a flavonoidok. Ez már önmagában egy jó érv a hagyma héja mellett, ám összegyűjtöttünk még öt okot, amiért nem érdemes eldobni.
Az árpatea gyakori ital az ázsiai országokban, mint Kína, Korea vagy Japán. A pörkölt vagy a friss árpamagok leforrázásával és áztatásával készítik a teát, amely koffeinmentes, kissé keserű, ám friss és kellemes aromájú. Az árpatea sokkal több, mint egy könnyed délutáni ital, hiszen számos pozitív hatása lehet.
A tökfőzelékről mindig az óvoda jut az eszembe, és hogy mennyire nem szerettem. Sem az íze, sem az állaga nem tetszett. Azt hittem, utálom a tökfőzeléket. Egyszer azonban furcsa dolog történt: anya készített otthon, és rávett, hogy kóstoljam meg. Akkor jöttem rá: lehet finom a tökfőzelék, ha úgy készítjük, mint az anyukám.