Isteni kolbászos pogácsa szeretettel a nagyitól - recept

húsvéti falatok
A jó pogácsa örök klasszikus
Vágólapra másolva!
A pogácsa egy zseniális találmány: isteni desszert, sörkorcsolya, tízórai és uzsonna. Bekaphatjuk két étkezés között, a vonaton ülve vagy épp otthon a tévé előtt pihenve. Ráadásul, ahogy a nagymama készíti, na annak nincs párja! Ideje ellesni tőle minden receptet, hiszen a nagyik tapasztalata egyszerűen aranyat ér a konyhában is. Íme az egyik kedvenc receptem: a kolbászos pogácsa.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Ács Bori

Kolbászos pogácsa

Hozzávalók:

  • 610 g liszt
  • 200 ml tej
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 200 ml natúr joghurt
  • 25 g friss élesztő
  • 1-2 csipet só
  • 210 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 db tojás
  • 120 g apróra vágott füstölt, házi kolbász

Elkészítés:

Melegítsük fel a tejet, keverjük el benne a cukrot, futtassuk fel benne az élesztőt.
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a joghurtot, a tojást, a vajat, a kolbászt és az élesztős keveréket.
Szórjuk bele a sót, és gyúrjuk össze.
Takarjuk le, tegyük meleg helyre, pihentessük egy órát.
Amint letelt az idő, nyújtsuk a tésztát kisujjnyi vastagságúra, majd szaggassunk belőle köröket pogácsaszaggatóval.
Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire.
Kenjük meg a tetejüket felvert tojással.
Süssük 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!