Hozzávalók a gyümölcshöz:
Hozzávalók a tortához:
Elkészítés:
Kenjünk ki vajjal egy 22 centiméteres tepsit, aztán melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Magozzuk ki, és vágjuk negyedekre a körtét.
Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, keverjük hozzá a cukrot.
Pár perc elteltével adjuk hozzá a körteszeleteket.
Süssük meg mindkét oldalát, amíg enyhén aranyszínűvé válik.
Keverjük össze a lisztet, a mandulát, a kakaóport, a cukrot és a sót egy tálban.
Egy másik tálban olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a tejet és a tojást.
A nedves összetevőket keverjük a szárazakhoz.
Ha szükséges, adhatunk még hozzá tejet.
Dolgozzuk jól össze a tésztát, öntsük a kivajazott tepsibe, tegyük rá a körteszeleteket.
Öntsük a körte vajas levét a süteményre, és süssük 20-30 percig.
Tálaljuk pudinggal, tejszínhabbal vagy fagylalttal.