Idén szeptember 3-án, Etyeken tartják a Pezsgőkonferenciát
![pezsgőkonferencia, etyek](https://cdn.origo.hu/2023/12/jAy1CTe-h-CKTkQZBEjyWoAh_rzBqjd9xKHoqkUhxUo/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FlNDBmZjA1YmNmMjQ2NDlhNWUwODM2NTk1N2QyM2I3.webp)
Valóban ütős szakmai programot állítottak össze a szervezők, hiszen a hazai pezsgősök legjobbjai mellett az abszolút nemzetközi elit képviselteti magát a második Pezsgőkonferencián. Láthatjuk és hallhatjuk Guy de Rivoire-t, a Champagne Bollinger globális értékesítési igazgatóját, Fabrice Rosset-t, a Deutz elnökét, Marcello Lunellit, a Ferrarit is tulajdonló Gruppo Lunelli elnökét, David Bourdaire-t, a Champagne Bourdaire-Gallois tulajdonos borászát és Michael Grosst, a Vino Gross tulajdonos borászát is.
Akik – érthető okokból - nem tudnak személyesen jelen lenni, azok online jelennek meg a hallgatóság előtt.
A konferenciát követő Pezsgőünnep is igazi kuriózum lesz. A programot Champagne-kóstolóval indítják, amelyet Gervai János sommelier vezet, és amelynek keretein belül olyan világmárkákat kóstolhatnak a résztvevők, mint a Ferrari Perlé 2014 és a Deutz Classic Brut. A nemes Champagne-okhoz az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László élőben komponálnak gasztronómiai remekeket. A nagyon komoly bevezető után pedig az openbarban tizenötféle buborékos ital ízlelhető meg Champagne, Trento, Szlovénia és a hazai pezsgővilág remekei közül. A gasztronómiai program alatt pedig az Antal Gábor Trió zenél a lenyűgöző szőlős környezetben.
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény részletes programja, a jelentkezési felület és minden további részlet a Pezsgőkonferencia.hu oldalon érhető el, de alább is közöljük a programot.