Hihetetlenül krémes lávatorta 35 perc alatt
![megmaradt tojássárgája, lávatorta](https://cdn.origo.hu/2023/12/OueEEYKtS9Uj4gqlQZmY5ly6zlyzEX6Jda7KRv_AJwc/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA5NGUxODNhZjc0MjQ0N2M5OTUwOTY3OTIyNzI3ZjBk.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 230 fokra.
Vajazzon és lisztezzen ki 6 ramekinformát, majd tegye őket egy sütőlapra.
A vajat és a csokoládét olvassza meg gőz felett.
Egy tálban verje fel a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a sót egy konyhai robotgéppel, amíg besűrűsödik.
Keverje hozzá a csokoládét a tojásos keverékhez. Amint összedolgozta, adja hozzá a lisztet is.
Adagolja a tésztát a formákba, majd süsse az egészet 12 percig. Így lesz a sütemény kívülről szilárd, belülről pedig lágy és folyós.
Hagyja 1 percig hűlni, azután fordítsa fejre a formát, hagyja kiesni belőle a lávatortát és már eheti is.
Ha szereti a pikáns desszerteket, tegyen bele egy kis csilit is és tálalja vaníliafagylalttal.