Fűszeres, aromás, etióp lencseleves, ahogy egy háziasszony készíti
![lencseleves](https://cdn.origo.hu/2023/12/d6x16Csw7861Vq8RjUEhtFzaFCZCOJZFydLbhIfS5aI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E4MmU3NzA5OTVkZTRkMzE4ZjVkOGMxM2RiYWFjNmNj.webp)
A kép csak illusztráció!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat és a vajat egy serpenyőben és egy csipet sóval pirítsuk meg rajta a hagymát.
10 perc után keverjük hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a csilit.
5 perc keverés után adjuk hozzá a fűszereket és főzzük még egy percig, majd öntsük hozzá a lencsét, a paradicsomot, a burgonyát és 800 milliliter vizet.
Forraljuk fel és hagyjuk rotyogni 30-35 percig, amíg a lencse és a krumpli megpuhul.
Keverjük hozzá a spenótot és főzzük további egy percig, amíg a levelek összeesnek.
Tálaljuk görög joghurttal és a citromékekkel.