A gríz- és a májgombócnak annyi, a sajtgombóc leves az új kedvencünk
![sajtgombóc leves](https://cdn.origo.hu/2023/12/kKnlNNBonkmJly1hYzC5vk3161202ZZitjPzRo_OtA4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UyNDM4MGM5Yzc4ZjQwMmQ5NjA3YzRiMzhjY2Q4YWQ2.webp)
Hozzávalók a leveshez:
Hozzávalók a sajtgombóchoz:
Elkészítés:
Reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a többi alapanyaggal.
Az így kapott masszát tegyük a hűtőbe, közben készítsük el a levest.
Zsíron pirítsuk meg a hagymát, dobjuk bele az apróra vágott répát, paprikát, burgonyát és a petrezselyemzöldet.
Öntsük fel a vízzel és az alaplével, rottyantsuk össze.
Amint a zöldségek megpuhultak, formázzunk gombócokat a sajtos keverékből, és dobáljuk bele a levesbe.
Főzzük addig, amíg a gombóc a leves felszínére emelkedik.
Körülbelül 10 perc.