Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk meg az almákat, majd vágjunk le körülbelül két ujjnyit a tetejükből.
Vegyük ki a magházat, annyit távolítsunk el a húsából, hogy a töltelék beleférjen.
Ügyeljünk rá, hogy az almákat ne lyukasszuk ki.
Kezdjük el melegíteni a tej, a méz, az összetört dió, a mazsola, az aszalt fűszerek, a fűszerkeverék és a vanília keverékét egy lábasban.
Amint felmelegedett, töltsük meg a keverékkel az almákat, tegyük egy tepsire, tegyük rá a levágott tetejüket, csorgassunk még rá egy kis mézet, és süssük 190 fokon 25 percig.
Fogyasszuk magában vagy készítsünk hozzá vaníliasodót.
Ehhez keverjünk össze 4 db tojássárgáját 100 g cukorral, 1 evőkanál liszttel és körülbelül 100 ml tejjel.
Keverjük csomómentesre.
Tegyünk fel főni körülbelül 900 ml tejet, keverjünk el benne 2 csomag vaníliás cukrot.
Ha felforrt, öntsük hozzá a tojásos keveréket, és forraljuk fel újra folyamatos keverés mellett.
Hogy még finomabb legyen 15 g margarint is elkeverhetünk a meleg sodóban.