Puha, omlós hókifli a nagyitól az ünnepekre

Hókifli
Vágólapra másolva!
Hm, a finom hókifli! Ha csak rágondolok, azonnal visszarepülök az időben, gyermekkorom karácsonyaihoz. Nálunk nemcsak a mézeskalács volt az ünnepi asztal része, hanem a hagyományos hókifli is. Ez utóbbit mindig mama készítette, és annyira puha volt, hogy képtelen voltam abbahagyni az evését. Egyetlen karácsony sem telhet el hókifli nélkül!
Vágólapra másolva!
Hókifli. A kép csak illusztráció! Forrás: Táfelspicc

Omlós hókifli, szinte elolvad a szájban

Hozzávalók:

  • 300 g finomliszt
  • 60 g porcukor + a tetejére
  • egy vaníliarúd kikapart belseje
  • 220 g margarin
  • 90 g dió
  • egy csipet só

Elkészítés:

Szitáljuk le a lisztet, szitáljuk rá a cukrot, és keverjük össze.
A diót daráljuk le, majd dolgozzuk össze a liszttel.
Tegyük bele a sót, a vaníliát és a kockára vágott vajat is.
Morzsoljuk el a vajat a lisztes keverékben, aztán gyúrjuk össze az egész tésztát.
Pihentessük 20 percet, majd készítsük el a kifliket.
Tépjünk belőle golyókat, majd a kezünkkel formázzunk belőle kifliket.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szitáljunk rá porcukrot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!