Az első és legfontosabb feladat: győződjünk meg róla, hogy kiváló minőségű étcsokoládét válasszunk a recepthez.
Szükségünk lesz még továbbá gránátalmára, egy kis sóra, muffintepsire és muffinpapírra is.
A legjobb ebben a desszertben, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, szinte csak össze kell dobni és a hűtőbe tenni, hogy megkössön.
A hozzávalók: 3 bögre gránátalmamag, 150 g étcsokoládé és 1 teáskanál tengeri só. Béleljük muffinpapírral a muffintepsit, majd szórjunk bele gránátalmát. Közben kezdjük el felolvasztani a csokoládét vízgőz felett.
Kanalazzunk belőle a gránátalmára, jöhetnek rá a magok, még egy kis csokoládé, addig folytassuk ezt, míg az alapanyagok elfogynak.
Arra azonban figyeljünk, hogy az utolsó réteg a gránátalma legyen. Szórjuk meg egy csipet tengeri sóval, és tegyük a hűtőbe, amíg megköt.
Ennyire egyszerű, mégis nagyon finom és különleges ez a desszert.