Spagetti paradicsomos húsgolyókkal ebédre
![spagetti, olasz konyha](https://cdn.origo.hu/2023/12/_5eF-6ZMR-OeX8FDGtVYYeJwM92zaIdTtdA2u5oIsng/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QxOTE0YTRkYWZjMjRlNzk5OGEzY2I0ZGM1NTQyN2Vk.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy nagy fazékba tegyük fel főni a tésztát a szokott módon.
Közben egy nagy tálban keverjük össze a húst, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a sajtot, a tojást, a fokhagymát, 1 teáskanál sót és a paprikapelyhet.
Dolgozzuk jól össze, és készítsünk belőle húsgolyókat.
Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben, és jól süssük át a húsgolyókat. Amint elkészültek, tegyük félre.
Pirítsuk meg a hagymát olajon, azután öntsük hozzá a paradicsomot, és tegyük bele a babérlevelet is. Ízesítsük sóval és borssal.
Tegyük bele a húsgombócokat, és fedjük le.
Főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, ami körülbelül 8-10 perc.
Amint a mártás elkészült a húsgolyókkal, tálalhatjuk a tésztával és sajttal.