Fenséges toscakaka, vagyis svéd mandulás sütemény
![svéd mandulatorta](https://cdn.origo.hu/2023/12/0LcMu_1DOSqDpvc7QtFgB9z55ysBaZgIH-TWlTVtAm8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QxOWYyMzFkMjgxNDRhZjFhOGJhOGQyODgwNjRjMTcy.webp)
Gazdag, vajas sütemény pirított mandulával és marcipános feltéttel.
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a feltéthez:
Elkészítés:
Béleljünk ki egy 20 centiméteres tortaformát sütőpapírral.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A torta elkészítéséhez dolgozzuk össze a vajat és a cukrot. Keverjük, amíg krémes lesz.
Aztán lassan adjuk hozzá a többi összetevőt is. Amikor simára kevertük a tésztát, öntsük a formába és süssük 30 percig.
Közben kezdjük el melegíteni a vaj, a cukor és a marcipán keverékét egy edényben a feltéthez.
Vegyük le a tűzről, amint megolvadt és krémesre kevertük, majd adjuk hozzá a tejszínt, a lisztet és a mandulát.
Jól dolgozzuk össze.
Amint a sütemény megsült, vegyük ki a sütőből és állítsuk át a hőmérsékletet 190 fokra.
Öntsük a mandulás keveréket a tortára, oszlassuk el egyenletesen, és süssük 6-8 percig, amíg aranysárga lesz.
Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.