Általában reszelve fogyasztjuk, ám ehetjük ecetesen és mártásként is. Jól illik a sertéshez, a marhához, a sonkához, a tojásos és halas ételekhez. A hidegtálakról már nem is beszélve!
Egy jó szendvics és egy kiváló burgonyasaláta alapanyaga is lehet.
A reszelt tormát összekeverhetjük ecettel és sóval, de akár tejföllel, majonézzel vagy tejszínnel is, így sokkal krémesebb lesz. Reszelt állapotban hozzáadhatjuk a humuszhoz, a salsa szószhoz, és a buggyantott tojás vagy a rántotta tetejére is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Szurkáljuk be a burgonyát villával, és süssük 1 órán keresztül.
Közben hámozzuk meg és reszeljük le a tormát. Körülbelül 2 evőkanálnyira lesz szükségünk.
Keverjük össze a citromlével, a mustárral és a cukorral.
Vegyük ki a burgonyát a sütőből, amint egy kicsit kihűlt, vágjuk ketté.
Óvatosan szedjük ki a burgonya belsejét, de csak annyit, hogy vissza tudjuk majd tölteni a héjba.
Keverjük össze a tormával, a mascarponéval és a metélőhagymával egy tálban.
Töltsük vissza a keveréket a burgonyákba, majd süssük még 10 percig.
Tálaljuk metélőhagymával megszórva, köretként zöld salátával.